Yerliyerinde Forum
diş bilgisi 212
Yerliyerinde Forum
diş bilgisi 212
Yerliyerinde Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Aradığın Ama Bulamadığın Her Şey Yerliyerinde
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 diş bilgisi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
by_mami
Admin
Admin
by_mami


Mesaj Sayısı : 793
Rep Gücü : 2270
Kayıt tarihi : 01/04/09
Yaş : 29
Nerden : erzurum

Coins
Coins Coins: 50

diş bilgisi Empty
MesajKonu: diş bilgisi   diş bilgisi EmptyPaz Nis. 05, 2009 5:38 pm

Ağız ve diş sağlığı çok önemli fakat hayatı tehdit etmediğinden dolayıdır ki aynı zamanda pek te önemsenmeyen bir konudur. Ağız ve dişlerdeki bir takım problemler sindirim sisteminden insanın konuşmasına kadar bir çok işlevi olumsuz etkiler. Ağız ve diş sağlığında dikkat edilmesi gereken hastalıklar şunlardır:

Diş çürümesine dikkat
Diş üzerindeki bakterilerin oluşturduğu asit diş minesinde oyuklar meydana getirir. Bu oyuklar genişleyerek diş minesinin iyice erimesine sebep olur ve çürük büyüyerek dişte büyük bir oyuk oluşturur. Çürük dişin özüne doğru ilerledikçe ağrı meydana gelir.
Diş çürüğünü önlemenin en önemli yolu dişleri günde iki defa fırçalayarak plak oluşumunu önlemektir. Ayrıca florürlü diş macunlarını tercih etmeli ve diş ipi kullanmayı ihmal etmemelisiniz.
Diş eti hastalıkları
Diş eti hastalıklarının ilk ve en önemli belirtisi dişlerdeki kanamadır. Bunun dışında diş etlerinde kızarma ve şişme oluşması, ağızda kötü koku ve kötü bir tat olması, dişetindeki çekilmeler ve dişlerdeki sallanmalar diş eti iltihabı ve hastalıklarının belirtilerindendir.
Diş eti hastalıklarını önlemenin en önemli yolu da dişleri fırçalamaktan geçer. Günde en az iki defa dişler fırçalanmalı, diş ipi kullanılmalı, yumuşak ve yapışkan yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Kendi kendinize dişlerinizi kontrol etmeli ve 6 ayda bir bir hekime muayene olmalı ve diştaşı temizliğini yaptırmalısınız. Ayrıca dişlerinizi fırçalarken diş ve diş eti arasındaki bölgeyi unutmamalı ve doğru fırçalama tekniği kullanarak fırçalamalısınız.
Diş neden kırılır?
Diş bir etki olmadan kırılmaz. Kırılan diş ya dışardan bir darbe ile kırılmıştır yada çürüğün büyümesi ile zayıfladığından kırılmıştır. Bu iki nedene ek olarak yanlış tedavi ile fazla oyulan yada kesilen diş te kırılabilir
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://yerliyerinde.yetkinforum.com
 
diş bilgisi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Yerliyerinde Forum :: SAĞLIK :: Diş Sağlığı-
Buraya geçin: